TOP termékek

Tikkurila Valtti Akvacolor EP matt színtelen lazúr 0,9 liter

Tikkurila Valtti Akvacolor EP matt színtelen lazúr 0,9 liter
Tikkurila Valtti Akvacolor EP matt színtelen lazúr 0,9 liter

Ez a termék - sérülékenysége miatt - kizárólag személyes átvétellel rendelhető meg. Színkeveréssel vagy egyéb kérdéssel kapcsolatban keressen minket bizalommal a lenti elérhetőségeinken.

Bővebben
7 340 Ft
Részletek

* természetes olaj alapú
* korszerű favédelem


TERMÉKTÍPUS:
Vízhígítású, természetes olaj alapú áttetsző fakonzerváló anyag, növényi olaj-alkid kötőanyaggal. Beszívódik a fába, az első kezelés alkalmával nem alkot filmréteget. Védi a fát az időjárás hatásaitól; lelassítja a nedvesség, a napfény, a penészgombák és a kékpenész
káros hatását.
Gerendák, fűrészelt és csiszolt felületek, falemezek, impregnált tartósfa és hőkezelt fa felületek festésére a használati utasítás betartása mellett.


ALKALMAZÁSITERÜLET:
Kültéri fa falfelületek és kerítések kezelése. Új és korábban favédő anyaggal kezelt fa szerkezetek kezelése.

 

MŰSZAKIADATOK:
Minden esetben színezett terméket használjon. A végső színt a festett felület a teljes száradás után éri el.
Fényességifokozat: nincs meghatározva
Fedőképesség: 4-8m2/l/rétegafűrészelt, durvafelületeken, 8-12m2/l/réteg gerendákon és csiszolt felületeken
A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó
képességétől és a felhordás módjától.

Hígítás: vízzel
Felhordásimód: ecset, szórás
Száradási idők: érintésszáraz 2-3 óra múlva, átfesthető 24 óra múlva (23 °C-on és 50% relatív páratartalom mellett)

A felhordást követő pár nap alatt kerülje a felület mechanikai terhelését, mert a felület akkor még nem éri el a teljes keménységet.
Szárazanyag-tartalom:kb.22%,színtőlfüggően
Sűrűség: kb. 1,0kg/l (ISO2811)
Tárolás: Fagytól védendő. A rosszul lezárt, vagy sérült
kannák/dobozok nem tarthatók el sokáig.

FELHASZNÁLÁS:
FELHORDÁSI KÖRÜLMÉNYEK: A festendő felület legyen száraz, vagyis a fa nedvességtartalma legyen 20% alatt. A festés és a száradás alatt a levegő, a festendő felület és a Valtti Akvacolor hőmérséklete legyen legalább 5°C, a levegő relatív páratartalma pedig 80% alatt. Optimális felhordási körülmények: szélcsend, felhős ég és 10-20°C-os levegő hőmérséklet.
1)FELÜLETELŐKÉSZÍTÉSE:
Kezeletlen felületek:
Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket, és a laza rostokat drótkefével. A penészes felületeket mossa le Homeenpoisto penészeltávolító folyadékkal, a használati utasítás betartása mellett. Alapozza a felületet az építkezés lehető legkorábbi szakaszában Valtti Base, vagy Valtti Akvabase alapozóval. Védje a növényzetet az alapozók lecsöpögésétől.
Korábban fakonzerválóval kezelt felületek:
Távolítsa el a felületről a laza, leváló rostokat és részeket és az elöregedett, szürke felületeket kaparóvassal és/vagy drótkefével. Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket, majd szükség esetén mossa le Homeenpoisto
penészeltávolító szerrel. A kezeletlen alapig lekoptatott felületeket alapozza Valtti Base, vagy Valtti Akvabase alapozóval. Ha a fa felszínén jól látható, esetleg fényes réteg marad, távolítsa azt el teljesen, vagy legalábbis csiszolja meg alaposan a felületet.

2)FELHORDÁS:
A lehetséges színkülönbségek elkerülése érdekében biztosítson a felületre elegendő színezett Valtti Akvacolort, s a teljes mennyiséget keverje össze egy kannában/edényben.
Felhordás előtt és közben is időnként, keverje el alaposan a Valtti Akvacolort.
Hordja fel a fakonzerválót egyenletesen, egy felületi részre, vagy egy pár deszka hosszában egyszerre, a lehetséges átfedések elkerülése végett. Hordjon fel a Valtti Akvacolorból bőségesen a bütü részeken.
A fűrészelt felületeket kezelje kétszer. A csiszolt fa, vagy gerenda felületeket kezelje egy-két vékony rétegben. A kezeletlen, új felület megfelelő védelmét csakis színezett fakonzerválóval biztosíthatja.
A későbbiekben rendszeresen ellenőrizze a fakonzerválóval kezelt felület állapotát, s ha a Valtti Akvacolor kezd eltűnni a felületről, alkalmazzon felújító kezelést.
A fedőréteg felhordása előtt ellenőrizze a faanyag és/vagy a gerendaszerkezet állapotát.

FESTŐSZERSZÁMOK TISZTÍTÁSA:
Tisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb fakonzerválót, mossa le azokat szappanos vízzel, majd öblítse le tiszta vízzel. A festőszerszámokra száradt fakonzerválót mossa le Pensselipesu-val.

FELÜLET TISZTÍTÁSA ÉS KARBANTARTÁSA:
A festék normál körülmények között a teljes kikeményedést és tartósságot kb. egy hónap alatt éri el, ezért ez alatt az idő alatt óvatosan kezelje a festett felületet. Ha a felületet rögtön, vagy nem sok idővel a festés után tisztítani kell, tegye azt egy puha kefével, vagy enyhén nedves törlőruhával.
Egy hónap elteltével: tisztítsa a felületet a Huoltopesu tisztítófolyadék és víz 1:10 arányú elegyével.
Az erősen szennyezett felületeket és foltokat tisztítsa a töményebb tisztítószeres oldattal (1 egység tisztítószer: 1 egység víz). A tisztítás után öblítse le a felületet tiszta vízzel és hagyja megszáradni.
FELÚJÍTÁS:
Ellenőrizze rendszeresen a fakonzerválóval kezelt felület állapotát, s szükség esetén, ha a Valtti Akvacolor kezd eltűnni a felületről, alkalmazzon felújító kezelést. Általában a napos oldalon gyorsabban szükségessé válik a felújítás, mint az árnyékos oldalon. Ebben az
esetben csak a jobban kifakult felületeket újítsa föl.

Adatok
Cikkszám
45064040110
Vélemények