TOP termékek

Tikkurila Valtti Akvacolor EP matt színtelen lazúr 0,9 liter

Tikkurila Valtti Akvacolor EP matt színtelen lazúr 0,9 liter
Tikkurila Valtti Akvacolor EP matt színtelen lazúr 0,9 liter

Színkeveréssel vagy egyéb kérdéssel kapcsolatban keressen minket bizalommal a lenti elérhetőségeinken.

Bővebben
7 340 Ft
Részletek

* természetes olaj alapú
* korszerű favédelem


TERMÉKTÍPUS:
Vízhígítású, természetes olaj alapú áttetsző fakonzerváló anyag, növényi olaj-alkid kötőanyaggal. Beszívódik a fába, az első kezelés alkalmával nem alkot filmréteget. Védi a fát az időjárás hatásaitól; lelassítja a nedvesség, a napfény, a penészgombák és a kékpenész
káros hatását.
Gerendák, fűrészelt és csiszolt felületek, falemezek, impregnált tartósfa és hőkezelt fa felületek festésére a használati utasítás betartása mellett.


ALKALMAZÁSITERÜLET:
Kültéri fa falfelületek és kerítések kezelése. Új és korábban favédő anyaggal kezelt fa szerkezetek kezelése.

 

MŰSZAKIADATOK:
Minden esetben színezett terméket használjon. A végső színt a festett felület a teljes száradás után éri el.
Fényességifokozat: nincs meghatározva
Fedőképesség: 4-8m2/l/rétegafűrészelt, durvafelületeken, 8-12m2/l/réteg gerendákon és csiszolt felületeken
A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó
képességétől és a felhordás módjától.

Hígítás: vízzel
Felhordásimód: ecset, szórás
Száradási idők: érintésszáraz 2-3 óra múlva, átfesthető 24 óra múlva (23 °C-on és 50% relatív páratartalom mellett)

A felhordást követő pár nap alatt kerülje a felület mechanikai terhelését, mert a felület akkor még nem éri el a teljes keménységet.
Szárazanyag-tartalom:kb.22%,színtőlfüggően
Sűrűség: kb. 1,0kg/l (ISO2811)
Tárolás: Fagytól védendő. A rosszul lezárt, vagy sérült
kannák/dobozok nem tarthatók el sokáig.

FELHASZNÁLÁS:
FELHORDÁSI KÖRÜLMÉNYEK: A festendő felület legyen száraz, vagyis a fa nedvességtartalma legyen 20% alatt. A festés és a száradás alatt a levegő, a festendő felület és a Valtti Akvacolor hőmérséklete legyen legalább 5°C, a levegő relatív páratartalma pedig 80% alatt. Optimális felhordási körülmények: szélcsend, felhős ég és 10-20°C-os levegő hőmérséklet.
1)FELÜLETELŐKÉSZÍTÉSE:
Kezeletlen felületek:
Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket, és a laza rostokat drótkefével. A penészes felületeket mossa le Homeenpoisto penészeltávolító folyadékkal, a használati utasítás betartása mellett. Alapozza a felületet az építkezés lehető legkorábbi szakaszában Valtti Base, vagy Valtti Akvabase alapozóval. Védje a növényzetet az alapozók lecsöpögésétől.
Korábban fakonzerválóval kezelt felületek:
Távolítsa el a felületről a laza, leváló rostokat és részeket és az elöregedett, szürke felületeket kaparóvassal és/vagy drótkefével. Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket, majd szükség esetén mossa le Homeenpoisto
penészeltávolító szerrel. A kezeletlen alapig lekoptatott felületeket alapozza Valtti Base, vagy Valtti Akvabase alapozóval. Ha a fa felszínén jól látható, esetleg fényes réteg marad, távolítsa azt el teljesen, vagy legalábbis csiszolja meg alaposan a felületet.

2)FELHORDÁS:
A lehetséges színkülönbségek elkerülése érdekében biztosítson a felületre elegendő színezett Valtti Akvacolort, s a teljes mennyiséget keverje össze egy kannában/edényben.
Felhordás előtt és közben is időnként, keverje el alaposan a Valtti Akvacolort.
Hordja fel a fakonzerválót egyenletesen, egy felületi részre, vagy egy pár deszka hosszában egyszerre, a lehetséges átfedések elkerülése végett. Hordjon fel a Valtti Akvacolorból bőségesen a bütü részeken.
A fűrészelt felületeket kezelje kétszer. A csiszolt fa, vagy gerenda felületeket kezelje egy-két vékony rétegben. A kezeletlen, új felület megfelelő védelmét csakis színezett fakonzerválóval biztosíthatja.
A későbbiekben rendszeresen ellenőrizze a fakonzerválóval kezelt felület állapotát, s ha a Valtti Akvacolor kezd eltűnni a felületről, alkalmazzon felújító kezelést.
A fedőréteg felhordása előtt ellenőrizze a faanyag és/vagy a gerendaszerkezet állapotát.

FESTŐSZERSZÁMOK TISZTÍTÁSA:
Tisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb fakonzerválót, mossa le azokat szappanos vízzel, majd öblítse le tiszta vízzel. A festőszerszámokra száradt fakonzerválót mossa le Pensselipesu-val.

FELÜLET TISZTÍTÁSA ÉS KARBANTARTÁSA:
A festék normál körülmények között a teljes kikeményedést és tartósságot kb. egy hónap alatt éri el, ezért ez alatt az idő alatt óvatosan kezelje a festett felületet. Ha a felületet rögtön, vagy nem sok idővel a festés után tisztítani kell, tegye azt egy puha kefével, vagy enyhén nedves törlőruhával.
Egy hónap elteltével: tisztítsa a felületet a Huoltopesu tisztítófolyadék és víz 1:10 arányú elegyével.
Az erősen szennyezett felületeket és foltokat tisztítsa a töményebb tisztítószeres oldattal (1 egység tisztítószer: 1 egység víz). A tisztítás után öblítse le a felületet tiszta vízzel és hagyja megszáradni.
FELÚJÍTÁS:
Ellenőrizze rendszeresen a fakonzerválóval kezelt felület állapotát, s szükség esetén, ha a Valtti Akvacolor kezd eltűnni a felületről, alkalmazzon felújító kezelést. Általában a napos oldalon gyorsabban szükségessé válik a felújítás, mint az árnyékos oldalon. Ebben az
esetben csak a jobban kifakult felületeket újítsa föl.

Adatok
Cikkszám
45064040110
Vélemények