TOP termékek

Tikkurila Joker beltéri falfesték fehér 0,9 liter A

Tikkurila Joker beltéri falfesték fehér 0,9 liter A
Tikkurila Joker beltéri falfesték fehér 0,9 liter A

Ez a termék - sérülékenysége miatt - kizárólag személyes átvétellel rendelhető meg. Színkeveréssel vagy egyéb kérdéssel kapcsolatban keressen minket bizalommal a lenti elérhetőségeinken.

Bővebben
5 940 Ft
Részletek

* fokozottan környezet- és egészségbarát
* gyerekszobákba különösen ajánlott
* asztma, allergia ellenes

 

TERMÉKTÍPUS:
Oldószermentes, selymesen matt, jól mosható akrilát latex falfesték. Vakolt, glettelt, beton, tégla, gipszkarton, fa, farostlemez, faforgácslemez, tapétázott, stb. felületek festésére.
Alkalmas új és korábban vízhígítású vagy alkid tartalmú festékkel kezelt felületek festésére, a használati utasítás betartása mellett.

ALKALMAZÁSITERÜLET:
Beltéri, nappali-, háló- és gyerekszobák és más száraz helyiségek falainak és mennyezeteinek festése.

MŰSZAKI ADATOK:
Fényességi fokozat: selyemmatt
Fedőképesség: nem nedvszívó felületek: 10-12 m2/liter/réteg,
nedvszívó felületek: 7-9 m2/liter/réteg
A valódi fedőképesség függ a festendő felület minőségétől, nedvszívó
képességétől és a felhordás módjától.
Hígítás: vízzel, szükség esetén max. 10%-ban
Felhordási mód: ecset, henger, szórás
Magasnyomású szórás esetén:
fúvókaméret: 0.015”-0.021”,
hígítás: 0-10%-ban.
Száradási idők: porszáraz ½ óra múlva, (23°C-on és 50% relatívátfesthető 1-2 óra múlva páratartalom mellett)
Moshatóság: több mint 5000–szer súrolható (SFS 3755)
Nedves dörzsállóság: 2. osztály (SFS-EN 13300, ISO 11998)
Kémiai ellenállás: Tűri a tisztítószereket, valamint a gyenge oldószereket, mint pl. a lakkbenzint.
Hőtűrés: 85°C (ISO 4211-2, 4211-3)
Szárazanyag-tartalom: kb. 40%, színtől függően
Sűrűség: kb. 1,3 kg/l, színtől függően (ISO 2811)
Tárolás: Fagytól védendő.

FELHASZNÁLÁS:
Felhordási körülmények: A festendő felület legyen száraz, tiszta, a levegő hőmérséklete legyen legalább 5°C, relatív páratartalma pedig 80% alatt.
1) FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE:
Festetlen felületek:
Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket és a laza lepergő rétegeket. Egyenlítse ki az egyenetlenségeket a megfelelő Tikkurila glettel, majd száradás után csiszolja meg a javított felületeket. Távolítsa el a csiszoláskor keletkezett port.
Alapozza a felületet Feelings Univerzális Alapozóval (Feelings Universal Primer), vagy fessen rögtön Joker-rel. Az erős színek alá használjon színezett alapozót.
Korábban festett felületek:
Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket és a laza lepergő rétegeket. A felület tisztítására használja a Maalipesu-t.
A kemény, fényes felületeket csiszolja mattra, majd portalanítsa. A repedéseket, töréseket, szögek helyét töltse ki, az egyenetlen felületeket egyenlítse ki a megfelelő Tikkurila glettel.
A javított felületeket száradás után csiszolja mattra, majd portalanítsa. Bizonyosodjon meg róla, hogy az egész felület megfelelően elő van készítve a festéshez.
Szükség esetén alapozza a felületet pl. Feelings Univerzális Alapozóval (Feelings Universal Primer). A erős színek alá használjon színezett alapozót.
2) FELHORDÁS:
Felhordás előtt alaposan keverje el a festéket. Szükség esetén hígítsa a festéket max. 10%-ban vízzel. Hordja fel a terméket ecsettel, hengerrel vagy szórással 1-2 rétegben a felület teljes egészére.
FELÚJÍTÁS:
A Joker-rel festett felületeket Joker-rel, vagy ugyanolyan típusú vízhígítású festékkel lehet felújítani.
FESTŐSZERSZÁMOKTISZTÍTÁSA:
Tisztítás előtt törölje le a szerszámokról a lehető legtöbb festéket, majd mossa le azokat szappanos vízzel. A festőszerszámokra száradt festéket mossa le Pensselipesu-val.

FELÜLET TISZTÍTÁSA ÉS KARBANTARTÁSA:
A festék normál körülmények között a teljes kikeményedést és tartósságot kb. egy hónap alatt éri el, ezért ez alatt az idő alatt óvatosan kezelje a festett felületet. Ha a felületet rögtön, vagy nem sok idővel a festés után tisztítani kell, tegye azt finoman, egy nedves
törlőruhával.
Egy hónap elteltével: tisztítsa a felületet semleges (pH 6-8) mosogatószerrel, egy puha szivaccsal vagy törlőronggyal. Az erősen szennyezett felületeket tisztítsa enyhén lúgos (pH 8-10) tisztítószerrel, egy szivaccsal vagy törlőronggyal. A tisztítás után gondosan öblítse le és szárítsa meg a felületet. Kövesse a gyártó utasításait a mosószer adagolásával kapcsolatosan.

Adatok
Cikkszám
87860010304
Vélemények